Tarinamme

Suomalainen yritys

Oy ConFoot Ltd on suomalainen yritys, jonka kotipaikka on tällä hetkellä Espoo. Jakeluverkostomme kattaa jo yli 20 maata.
Confoot-tuotteet edustavat suomalaista osaamista valmistuksessa, innovaatiossa ja suunnittelussa.

Kaikki tuotteet ovat kannettavia, luotettavia ja edullisia, sekä tietysti heijastavat yrityksemme ydintehtävää: luoda arvoa vähentämällä kustannuksia ja tehostamalla toimitusketjua.

ConFootin historia

 

ConFootin tarina alkoi 2000-luvun alkupuolella, kun ConFootin perustajalle, Timo Akelalle annettiin turhauttava logistiikkaongelma ratkaistavaksi. Ratkaisua ongelmaan pyysi hänen läheinen ystävä, Veikko Salminen. Salminen johti tuolloin pientä yritystä, joka toimitti huonekaluja jälleenmyyjille Virosta Suomeen. Tuolloin yrittäjällä oli käytössään hyvin rajalliset resurssit, mukaan lukien pieni määrä kuorma-autoja.

 

Salmisen saapuessa jälleenmyyjien pihaan, hän joutui odottamaan paikan päällä huonekalujen purkamista konteista, sillä kaupoilla ei ollut omia varastotiloja tai -tiimiä. Kuorman purkuun meni usein niin kauan aikaa, että häntä pyydettiin palaamaan vasta seuraavana päivänä noutamaan tyhjennetyt kontit. Kuorman purkujen odottamiseen kuluikin järjettömän paljon hukkaan heitettyä aikaa. Salmisen suppeasta konttimäärästä saattoi olla jopa kolme konttia samanaikaisesti seisomassa jälleenmyyjän lastauslaiturilla yhtä aikaa. Lopulta kun kontit olivat purettuna, perävaunut voitiin kiinnittää, siihenkin kului turhaa aikaa, sillä niillä kääntyminen oli tuskaisen hidasta. Tuskailtuaan aikansa, Salminen alkoi miettimään, ettei hänen kuljetusyritys voi olla ainoa, jolla on samanlaisia ongelmia. Lopulta Salminen kääntyi Timon puoleen ja pyysi häntä auttamaan tämän ongelman kanssa.

 

Miten olisi mahdollista irrottaa tavarakontti perävaunulta ilman kalliita laitteita?
Timo alkoi etsimään pulmaan ratkaisua. Hän muodosti aivoriihen Salmisen ja Terho Närevaaran (Timon lanko) kanssa. Yhteisenä visiona he näkivät, että tuotteen täytyy olla kevyt, edullinen ja helposti käytettävissä. Ajatukset alkoivat muodostumaan jalkamalliin, jolla voitaisiin helposti purkaa kuljetuskontti perävaunun kyydistä. Jalat voitaisiin asettaa kontin kulmiin ja kuorma-auto laskettaisiin alas vaunun ilmajousituksen avulla. Auto voitaisiin tämän jälkeen ajaa kontin alta pois ja kontti jäisi lastauslaiturille odottamaan purkamista. Tämän oivalluksen ansiosta kontit voitaisiin purkaa jälleenmyyjien toimesta ¨omaan tahtiin¨, eikä kuljettajan ja auton täytyisi enää odottaa kiireisenä perävaunujen poisvientiä. Näin ollen kuljettajan (ja auton) tuottavuus kasvaa merkittävästi, eikä jälleenmyyjien tarvitse maksaa pihassa odottavan kuljettajan odotusajasta.

 

Suunnitelma olikin helpommin sanottu, kuin tehty. Sillä ConFoot tiimi päätti, että valmiin tuotteen täytyy olla;
  • Kevyt, jotta sitä voidaan käyttää yksin
  • Edullinen
  • Pitkäikäinen
Tuotteen piti myös kestää tiukat testit ja täyttää kaikki EU-direktiivin 2006/42/EC turvallisuusmääräykset. Niille täytyi tehdä myös 3D-malli, rasitustestit ja lujuuslaskelmat.
Konsepti tuotteen toiminnallisuudesta oli hyvin yksin kertainen, mutta sen suunnitteluprosessi oli kaukana siitä. Projektin parissa työskenteli lukuisia alan asiantuntijoita ja insinöörejä, joita konsultoitiin matkan varrella. Täydellisen muotoilun, materiaaliyhdistelmän ja kevyen luonteen löytäminen saman aikaisesti osoittautuikin erittäin hankalaksi ja pitkäjänteisyyttä vaativaksi tehtäväksi.

 

Kehitysprosessi
Kokonaisuudessaan projektin tutkimus- ja kehitysvaihe kesti yli vuosikymmenen. Yhteistyötä tehtiin Helsingin Metropolia yliopiston ja useiden eri insinöörien kanssa, mikä johti lopulta ensimmäisiin prototyyppeihin, jotka siirtyivät testausvaiheeseen. Prototyyppejä valmistettiin useita erilaisia, kuten kuvassa näkyvä ¨I¨-muotoinen malli ja muut pääosin alumiinipohjaiset mallit. Nämä mallit eivät kuitenkaan vastanneet Timon ja hänen tiiminsä korkeisiin vaatimuksiin. Prototyypit olivat vaillinaisia. Ne eivät olleet tarpeeksi vahvoja, riittävän kevyitä tai riittävän pitkäikäisiä.
Lopulta kun prototyypit valmistuivat, Timo perusti ConFoot Oy:n virallisesti sataman puoleiseen toimistoon Helsinkiin. Lopulta vuonna 2013 saavutettiin läpimurto ja innovatiiviselle muotoilulle haettiin patenttia. Tutkimusryhmä löysi kuudesta eri tyyppisestä suomalaisesta teräksestä muodostetun seoksen, josta lopullinen tuote voitiin tehdä. Tämä terässeos mahdollistaa ConFoot kontinjaloille jopa 26 tonnin kuorman kestävyyden ja painoa jalalle oli vain 24kg. Asiakaspalautteen perusteella jalkoihin tehtiin lisäparannuksia; muotoilua muutettiin, että jalat saadaan taitettua (liikuteltavuuden helpottaminen), sekä korkeuden säätö helpottamaan jalkojen käyttöä ja nostamaan maksimipainokapasiteetti jopa 30 tonniin!
Asiakkaidemme tarpeiden ja palautteiden myötä tuotteidemme kehitystä on jatkettu entisestään. Tällä hetkellä valikoimastamme löytyy kolmea eri mallia, joista voit lukea lisää ¨Tuotteet¨ osiosta.

Aloita ConFootin käyttö jo tänään!

Maailman ainoa yhden hengen käsiteltävissä oleva konttilogistiikan ratkaisu